A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. február 28., kedd

Scali kenyér:

Ez az Italiai scali kenyér is mióta olvastam Limara péksége népesiti  kedvenc kenyerünk táborát,imádom a sok szezámmagot a tetején.
Hamar készen van nem kell nagy tudomány az elkészitéséhez.Este elkészitjük a gyorskovászt.


Hozzávalók:14 dkg Bl-80-as liszt.
80 ml viz,csipet élesztő.Ezt jól ősszekeverni,letakarni és egy éjszakát a konyhában hagyni.!
Végleges tészta: 
28 dkg liszt,160 ml viz,2 ek olaj,2 ek tej,2 ek száritott élesztő,1,5 tk só,csipet aszkorbinsav. 
Tetejére:    1 tojásfehérje
                    1/2 csésze  szezámmag  



Bedagasztom a tésztát , majd hagyom,hogy a duplájára keljen.Lisztezett deszkára boritom,három egyenlő részre osztom,gömbölyitem  őket,10percet pihentetem.Rudakat sodrok belőle.
Lekenem l ek,vizzel elkevert tojásfehérjével,és a szezámmagot tálcára öntöm és a rudakat egyenként megforgatom benne.Ezután a három rudat összefonom.Majd hagyom,hogy a duplájára keljen igy is,majd 200 fokos gőzös sütőben sütöm kb 30percet.

Nincsenek megjegyzések: