A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. január 19., péntek

Frittata (Olasz tojáslepény)



De én csak egy   magyaros  jó paraszt reggelinek nevezem. Ez az Olasz tojásos  étel hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, de kedvünkre variálhatjuk is. Mint ahogyan most én tettem😀  Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.

Hozzávalók:

6 db tojás, 4 db közepes méretű sárga krumpli, ( kisebb kockára vágni,és kisütni olajban,) pirított hagyma ( kész pirított hagymát használtam, ikeában kaphatót,)ha nincsen,  akkor félidőben az apróra vágott vöröshagymát a a burgonyához adjuk és együtt sütjük készre. 5 dkg reszelt parmezáni sajt, karikra vágott házi kolbász ízlés szerint a mennyisége,

A kisült burgonyakockákat egy papírtörlőre szedjük, (leitatjuk a felesleges zsiradékot) A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük, hozzáadjuk a sajtot ,kolbász karikákat,  pirított hagymát és burgonyát, összekeverjük. Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk, beleöntjük a masszát, fakanál segítségével elsimítjuk egyenletesre, fedővel letakarjuk és lassú tűzön pirosra sütjük, majd egy tányér segítségével megfordítjuk és a másik felét is   készre sütjük. Házi csalamádét ettünk hozzá.










Nincsenek megjegyzések: