A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. szeptember 14., csütörtök

Rakott karfiol egyszerűen húsgombóccal



Csodaszép karfiolt vettem a piacon helyi termelőtől, a fagyasztóban volt fűszerezett marha húsgolyóm , és fejben gyorsan el is döntöttem mi lesz az ebéd mára. Természetesen készülhet sertéshúsból is  a húsgolyó, vagy szárnyasból, kinek mi jön be. Csak mint egy tippként jegyzem meg, Tescóból szoktam beraktározni a marhahús félékből mikor akciós és fele áron tudok hozzájutni,  a topminőségű Angus marhához. Steaknek, tatár bifszteknek egyenesen kiváló. Ne a hentespultnál keressétek, annak a közelébe sem szeretek járni, ezeket az igényesen becsomagolt vagy dobozolt változatban a hűtőben találjátok.a leértékelt áruknál. Érdemes nyitott szemmel járni! Na de jöjjön most már a receptje ennek a finomságnak.

Hozzávalók:

1 közepes fej, kb 70 dkg karfiol, 1 doboz country fűszerezett húsgolyók, (12 db van egy dobozban és nagyon finom, szintén Tescós és leárazva 300 Ft), 2 dl tejföl, kevés reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem. kévés étolaj a húsgolyók elősütéséhez, kb 3 dkg vaj.


A karfiolt rózsáira szedjük, sós, lestyánnal ízesített vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsepegni. Közben a húsgolyókat egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megkapatjuk. Egy magasabb falu kerek formát kivajazunk, beterítjük a karfiollal,sózzuk, borsozzuk, lekenjük  tejföllel ,megszórjuk reszelt sajttal, végül megrakjuk a húsgolyókkal. Előmelegített sütőben kb 180 fokon pirosra sütjük. Tálalás előtt friss aprított petrezselymet szórunk rá.





Nincsenek megjegyzések: