A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. július 27., csütörtök

Nyaralás. Hegykőn és Fertő tó körül.

 Fertőrákos. cölöpházak


A tavat Magyar területen csak Fertőrákosnál  lehet megközelíteni, itt van strandolásra kijelölt terület, a többi részt nádasok övezik, ahová idegenvezetővel csónak túrákra lehet menni./ madár és állatvilág megfigyelés /Továbbá  Innen lehet hajókirándulásokat is  tenni át a szomszédokhoz osztrák oldalra. Pl. Rustba. Fertőrákos ezer élményt kínál !!
Majd átkirándultunk Ausztriába, az osztrák- magyar határnál megállva ahol 1989.augusztus 19-én Pán európai pikniket rendezték. Ahol az ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar  határon több száz NDK- állampolgár jutott át Ausztriába. Ami aztán egy hónappal később hivatalosan is megnyílt.


Szobor: áttörés

A határon átérve, útban Ruszt felé, mondom az uramnak,  Te szívem itt még a fű is zöldebb :-) Tudja, hogy oda és vissza vagyok egész Ausztriáért. Imádok benne, bennük mindent úgy ahogy van. Mire Ő, érzem az illatukat, kérdem én, és az milyen?:-) hát olyan osztrák, na de pontosabban ? Hát nem tudom!! Na itt abba is maradt az eszmefuttatásunk az illat meghatározásról, mivel  megérkeztünk úti célunkhoz Rusztba.

Ruszt a gólyák és nemes borok városa. Fertő- tó környékének a legszebb települése, belvárosában szinte  minden épülete műemlék. Tavasztól őszig hangos a város a gólyák kelepelésétől. Számos hangulatos étterem, kávézó várja a betérőket, érdemes akár csak egy kávéra betérni. 


A Fertő-tavi strandok jó része a tó ausztriai oldalára esik, így jó idő esetén érdemes átruccanni a szomszédokhoz a strandolás kedvéért is. Az utazók többsége az illmitzi strandot tartja a legszebbnek, amely ugyan fizetős, ám szépen karban tartott, tiszta és sekély vizű, így a gyerekeknek is tökéletesen megfelel. Autóval, biciklivel, is megközelíthető a strand, az odavezető út madármegfigyelő állomásain pedig a madárvilágban is gyönyörködhetsz. A gyerekeket több élményjátszótér is várja, de lehet csónakot, vízibiciklit is kölcsönözni.
Neusiedl-am-See strandja is a gyerekek kedvence: gyermekmedencéjéhez vízi-csúszda is tartozik, közvetlenül mellette pedig ott a Mini-Max vidámpark, ahol a kisebb és nagyobb csemeték is jól érezhetik magukat.Ruszt:hajóállomás

Aki pedig világítótornyot és szélmalmot szeretne látni az erre vegye az irányt.Podersdorf am See. (Pátfalu)Pátfalu az egyetlen fertő-parti település, amelyet nem választ el nádas a tóparttól. I A Fertő-tavi strand világítótornya tengerparti hangulatot áraszt. Az 1,4 km hosszú strandon csúszdák, homokozók, játszóterek várják a gyerekeket. A belépő 4,50 euró / fő, a parkolás ingyenes. A tóparton számtalan étterem, fagyizó található.még mindig működőképes, de használaton kívüli XVIII. századi szélmalom


Sopronba is elkirándultunk, az ódon hangulatú belvárosa , barokk stílusú óvárosa gótikus templomaival mindig elvarázsol.


Nincsenek megjegyzések: