A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. március 24., hétfő

Dubbary szelet / csirkemellből /


Blogkóstoló 15,  házigazdája SüniSüti számomra AranyTepsi: blogját   sorsolta ki, ahonnan ezzel a finomsággal jövök.
 
Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet csirkemell filé
  • 2 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej karfiol fele (nálam 8 nagy db)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 15 dkg trappista sajt

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.

A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat.

Meghintjük sóval, borssal.

Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.

A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, 2 gerezd fokhagymát is belenyomunk,  majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk.

Megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Legvégén rózsaborssal megszórjuk. Köretnek bulgurt kínáltam hozzá.



      Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

2 megjegyzés:

Süni írta...

Örülök, hogy elkészültél vele :)

Andrea Papikné Veress írta...

Nagyon örülök, hogy ezt választottad. Igazán guszta lett. Kedves egészségetekre :-)