A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. december 14., szombat

Hamis marcipán


Ami megszólalásig olyan mint az igazi, és sokkal olcsóbb!Keresgéltem, hogy hogyan tudnék házilag készíteni marcipánt, itt  rá is találtam. Svéd puncsrolád- nak is ez lett a takarója. Nekem, nekünk nagyon ízlik, próbáljátok ki  megéri, no és jóval költséghatékonyabb:))


Hozzávalók: 1 dl tej, 35 dkg cukor, 20 dkg rétesliszt, 12,5 dkg vaj, színtelen mandulaaroma, 1-2 ek ízlés szerint, ( én most zöldet használtam)

Elkészítése: Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről  hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba  csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.



Sok sikert hozzá mindenkinek.

9 megjegyzés:

teller-cake írta...

de jó, ezt én is kipróbálom! :)

Zoltan írta...

Kedves Bobe.
Nem ertem mi az amin lehet sporolni? A mandulan talan? Ugy tudom az igazi marcipan foleg mandulabol keszul. Nem beszelve ezek az etel szinezok teli vannak rak kelto kemiai anyagokkal.

Csigabige írta...

Ez nagyon jó ötlet! Ki kell próbálnom! :)

Böbe írta...

Kedves Zoltán!

Igen a mandulán ! A boltban vásárolt 10 dkg marcipán ára 735-Ft, sajnos nem mindenki engedheti meg magának a '' kaviárt''. De ebben az összetevőkben semmiféle rákkeltő anyag nincsen! És nem feltétlen muszáj színezni, de vannak nagyon jó ételszínezők, igaz nem olcsó, de sokáig elég.

Böbe írta...

Zsuzsi, Betti, valóban nagyon finom, én csak úgy magában megettem a maradékot. ''imádom''Kíváncsi leszek Nektek, hogy jön be:))

Névtelen írta...

lehet, hogy butaságot kérdezek, de nem jobb, ha minél finomabb a liszt? esetleg jó hozzá a kukorica keményítő is?

Böbe írta...

Kedves Névtelen, remélem nem késtem a válaszadásommal el, finom liszt kizárt,igen kukoricakeményítővel is működik.sok sikert hozzá:-))

Unknown írta...

Aki képben van ,tudja hogy manapság szinte minden tartalmaz mesterséges szinezéket,úgyhogy gratula Zoltánnak a megjegyzéséhez

Böbe írta...

Henriett,itt a receptnek a fő mondandója a költségek csökkentése��
Ez is egy alternatíva.