A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. december 8., vasárnap

Svéd puncsrolád

  
Biztos sokan  ettetek már az IKEA-ban ebből a marcipánnal bevont kis édességből, legalább egyet  az íze végett:)) Őszintén én többet is megtudnék enni belőle, de az ára gátat szab, illetve  gátat -szabott egészen idáig. Napokban Ildikónál itt megláttam az eredeti Svéd receptjét, gondolhatjátok egyből neki is láttam, így Advent második hétvégéjére ezzel az apró süteménnyel készültem, igaz egy kis módosítással:))

Hozzávalók: 15 dkg marcipán , 2 tojásból piskóta,  ( nálam most 25 dkg darált háztartási keksz)
2 ek kakaó, 2 tk vanília pasta, 5 dkg vaj, 1 tk rumaroma, 10 dkg étcsoki, + Amaréne meggy. lé

Marcipán készítése házilag: Hamis marcipán

A darált kekszet a puha vajjal + cukorral + vanília pastával, + rum aromával + holland kakaóval, és annyi amaránt meggy lével összegyúrjuk, hogy kellő állagú masszát kapjunk,) se ne legyen kemény, se ne legyen túl lágy).  A masszából  egy kanálnyit kiveszünk, gömbölyítjük majd kb 5-6 cm-es rudat sodrunk belőle, egészen addig míg el nem fogy a masszánk. A marcipánt porcukros, vagy étkező keményítővel hintet deszkán vékonyra nyújtjuk,  6 vagy 7 cm -es kockákra vágjuk, és a hengereket egyenként becsomagoljuk.


  
Vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk  a roládunk  mind a  két végét, majd egy tálcára tesszük amire előzőleg sütőpapírt terítünk. Kis időre hűtőszekrénybe tesszük.




Sok sikert hozzá mindenkinek.

2 megjegyzés:

Csigabige írta...

Jaj, de szépek lettek! Kipróbálós! :)

Elisabeth írta...

Böbe, az ilyen diszes és finom édességek mindig megfelelnek a Karácsonyi ünnepekre. Köszi a finom receptet! Puszillak