A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. október 3., csütörtök

Csirkemell őzgerincformában



Biztosan sokan ismeritek ezt a csirkemell tortát, de nálunk igen régen volt terítéken. Általában vendégvárásra, vagy ünnepekre szoktam elkészíteni, mindenki örömére. De most nem tudtam ellenállni a kísértésnek, mikor Hankka: hozta  ezt a finomságot, a hétvégi menünk így  megoldódott.



Hozzávalók:50 dkg csirkemell, só, bors, petrezselyem, 20 dkg bacon szalonna,( nálam házi füstölt húsos szalonna, vékonyra szelve) 2 tojás, 5 ek tejföl, 3 ek liszt, 15 dkg trappista sajt.

Elkészítése: A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt az aprított petrezselymet, a lisztet és 10 dkg reszelt sajtot, összekeverjük. Majd a tojásos masszába beledolgozzuk a húskockákat, után ízesítünk ha kell ! 
Egy őzgerincformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, szalonna szeletekkel sorba kirakjuk, úgy , hogy fedésben legyenek. A húsos masszát beletöltjük, a szalonna szeletek lelógó végeit ráhajtsuk, azaz betakarjuk vele a tölteléket. Tetejére kenjük a maradék tejfölt, és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük, kb 30 perc alatt.


Jázmin-rizzsel tálaltam, de krumplipürével is finom. Savanyúságnak pedig enyhén csípős Ecetes- almapaprika- t kínáltam.

                      
                       Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Én még nem próbáltam ki, pedig már régóta tetszik,olyan guszta! ;-P

Hankka írta...

Ugye, milyen finom, mi is nagyon szeretjük! :) Az ecetes almapaprikával együtt most jólesne nekem is egy-két szeletke! :)

gionetta írta...

Nagyon guszta. Tudnék belöle enni.