A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 30., kedd

Töltött kagylótészta-cukkiniraguval.




 Cukkini szezon van, szeretjük is nagyon! Rengeteg felhasználási módja van ennek az isteni zöldségnek, élek is ezzel a lehetőséggel rendesen , aminek csak a fantáziám tud határt szabni -:)) Most ragu formájában került terítékre nálunk.

Hozzávalók: 50 dkg óriás kagylótészta, 4 db közepes méretű cukkini apró kockákra vágva, , 2 fej közepes vöröshagyma  kockára aprítva, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 csilipaprika aprítva, , 8 db paradicsom hámozva kis kockákra vágva,  1 marék bazsalikom levél aprítva, 1 kk oregánó, só, bors, olívaolaj,  Házi ketchup, és egy pár kanál   POMODORE (paradicsom szósz.)
 A tésztát forrásban lévő sós vízben, al dente-re főzzük,( fog keményre) . Raguhoz:  egy nagy serpenyőben olívaolajat felhevítünk, hozzáadjuk a a hagymát, fokhagymát, kb 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkockát, csilit,  és 2-3 ek paradicsomszószt. Főzzük kb 5 percig, végül hozzáadjuk a cukkinit, és a többi fűszert is, ha kell egy kis vizet öntünk alá, kis lángon kb 20 perc alatt készre főzzük. A leszűrt tésztát, enyhén olívaolajjal meglocsoljuk, kézzel finoman összeforgatjuk, hogy mindenhol érje.Majd a kész raguval egyenként megtöltjük a tésztakagylókat. Tálalásnál, darabolt  ,Toscan száritott paradicsom és bazsalikommal szórjuk meg a tetejét. Külön tálkában kínálunk házi ketchupot hozzá, ízlés szerint  nyakon, vagy alá öntve .
 És ha valaki még fokozni szeretné  a kulináris élvezetet , reszelt parmezánit szórhat  a tetejére.
Jó étvágyat , és sok sikert  kívánok  mindenkinek.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Imádnivaló:) Nekem is van még cukkinim:) Ezt a kagylótésztát nem próbáltam még, de olyan csábító:)