Hozzávalók: 50 dkg Barilla kagyló tészta, 20 dkg gorgonzola sajt,) 2 dl tejszín, , reszelt parmezáni sajt, reszelt szerecsendió, kevés rukkola,( én most fodros petrezselymet használtam)
Tésztát sós vízben „al dente”-re főzzük, ( fog keményre). Közben a lábosban beleöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a sajtot, szerecsendiót reszelünk rá, ízlés szerint sót, és borsót adunk hozzá, kis lángon összemelegítjük, hogy még darabos maradjon a sajt benne.Végül a megfőtt, és leszűrt tésztát , még melegen átforgatjuk a szószban, óvatosan, hogy minden egyes kis kagyló mélyedésbe kerüljön belőle.Tálalásnál izlés szerint, reszelt parmezánit szórunk rá. Hát nem hiába az a szlogenjük , hogy Dolce Vita :)))
3 megjegyzés:
Guszta, én is most készülök hasonlót főzni! :) Egyszerűek, mégis nagyon finomak ezek a tésztás ételek! :)
A lányom kedvencei az ilyen sajtos ételek! Meg nekem is:-) nemcsak finom, hamar is elkészíthető.
Hát én bizony az vagyok:) Imádom mindenféle szószokkal, csak sajnos hízlal, így ritkábban készítem, s igyekszem akkor is teljes kiőrlésűből készíteni:)
Megjegyzés küldése