A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 4., kedd

Citromos-babapiskota álom.


Az epres- habos sütemény után itt , most elkészült a citromos változata is.Citrom rajongok, feltétlenül készítsétek el , ki ne hagyjátok!


 Hozzávalók:
2 kispohár sűrű tejföl
5 e.k.porcukor
2 citrom leve és héja
1 jó e.k. étkezési zselatinpor
4 dl édesített növényi tejszínhab (hu-la-la)
1 csomag babapiskóta kb.20 dkg
1dl citromlikőr , (vagy . valamilyen krémlikőr)




A tejfölt, a cukrot, citromok levét és héját jól elkeverjük, 1 1/2 dl forró vízben feloldjuk az 1 e.k. zselatinport, felverjük a tejszínhabot, majd az egészet összeforgatjuk ( először a zselatinos megy bele , utána a tejszínhab).    sütőpapírral kibélelünk egy tepsit,  vagy egy kapcsos torta formát, arra sorba kirakjuk a babapiskótákat, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd mehet rá a citromos hab. Díszíthető citrom vagy narancs félbevágott szeletekkel, de mehet rá színes cukordara is. Hűtőbe tesszük,majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Tipp: Bodza szirup készítésénél , mikor már leszűrtük a szirupunkat, a kiszedett  citrom szeleteket fel tudjuk felhasználni !

                                                              Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Szoktam készíteni,de nem így!!!!Egyébként isteni desszert!

Kati írta...

De szép, fincsi lehet:)

Böbe írta...

Piroska, hát igen, ahány ház, annyi szokás! A lényeg, hogy a végeredmény jó legyen ! Akár így, akár úgy :))


Kati, köszönöm szépen, ez valóban egy álom sütemény! És sütni sem kell:))