Az első világháború alatt, nagyon népszerű volt egy skót zabpehely keksz ausztrál verziója, ugyanis sokáig el állt, így a feleségek a világ másik végén harcoló férfiak után tudták küldeni. Energia dús, életmentő lehet, és mindezek mellett, roppant finom is . Gyerkőcök is imádni fogják.
Hozzávallók: 15 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 10 dkg cukor, 4 ek kókuszreszelék, 12 dkg vaj, 3 ek méz, 1 tk szódabikarbóna.
Száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, vajat a mézzel közepes lángon összeolvasztottam, majd a száraz keverékre öntöttem. Alaposan összekevertem, végül a masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egy kávéskanálnyi adagokat tettem. Ügyeljünk, hogy ne szorosan egymás mellé tegyük a kis halmokat, mert sülés közben még terebélyesedni fognak.
Érdemes duplázni az adagot, mert nagyon kelendő.Sok sikert, és jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése