Jön a meleg, hétvégére már 20 fokot is jósolnak az idő jósok:)))) Ennek örömére, egy nagyon gyorsan elkészíthető,és brutálisan finom, fagyi tortát dobtam össze. Bízva abban,hogy minél több időt tudunk kint a szabadban eltölteni,de azért valami édesség legyen. Ötletet itt. találtam.
Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé, 1/2 csésze krémes mogyoróvaj, 3 csésze natúr puffasztott rizspehely, 2 l vanília fagyi.
Csokoládét a mogyoróvajjal megolvasztjuk, hozzá keverjük a rizspelyhet. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsire kenjük, és a hűtőbe tesszük,hogy megszilárduljon. Majd kézzel kisebb darabokra törjük,jó maréknyit félreteszünk a tetejére díszítésnek. A többit a fagyihoz keverjük, amit szobahőmérsékleten csak addig hagyunk kiolvadni, hogy keverhető legyen.Egy 24 cm kapcsos tortaformába tesszük, egy éjszakára,nekem már 2 óra múlva átfagyott.Tálalás előtt egy fél órával kivesszük, és a hűtőbe tesszük. Ha nincsen mogyoróvaj a háznál, vagy nincs kedvetek érte kiadni annyi pénzt amibe kerül, házilag is megtudjátok csinálni,és ugyan az ízre mint a boltinak, jóval olcsóbban:))
Mogyoróvaj készítése:
20 dkg sótlan földimogyorót,késes aprítóval összeaprítunk, jó krémes állagúra, hozzá keverünk 1 ek mézet, 2 ek hidegen sajtolt földimogyoró olajat,( de jó a sima napraforgó is, csupán csak annyi, hogy a földimogyoró olajnak intenzívebb az íze.) 2 csipet sót.
Jó étvágyat kívánok hozzá.! Nálunk már meg volt:))
3 megjegyzés:
Hűha, ez eszméletlen finom lehet!!!
Azta, ez aztán tömény édesség, nagyon finom lehet!
Óh, igen....ettől még a nyár is beköszönt! ;-)
Megjegyzés küldése