A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 12., péntek

Vaniliás fagyitorta Ropogósan

Jön a meleg, hétvégére már 20 fokot is jósolnak az idő jósok:)))) Ennek örömére, egy nagyon gyorsan elkészíthető,és brutálisan  finom,   fagyi tortát dobtam össze. Bízva abban,hogy minél több időt tudunk kint a szabadban eltölteni,de azért valami édesség legyen. Ötletet  itt. találtam.


Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé, 1/2 csésze krémes mogyoróvaj, 3 csésze natúr puffasztott rizspehely, 2 l vanília fagyi. 

Csokoládét a mogyoróvajjal megolvasztjuk, hozzá keverjük a rizspelyhet. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsire kenjük, és a hűtőbe tesszük,hogy megszilárduljon. Majd kézzel kisebb darabokra törjük,jó maréknyit  félreteszünk a tetejére díszítésnek. A többit a fagyihoz keverjük, amit szobahőmérsékleten csak addig hagyunk kiolvadni, hogy keverhető legyen.Egy 24 cm kapcsos tortaformába tesszük, egy éjszakára,nekem már 2 óra  múlva átfagyott.Tálalás előtt egy fél órával kivesszük, és a hűtőbe tesszük. Ha nincsen mogyoróvaj a háznál, vagy nincs kedvetek érte kiadni annyi pénzt amibe kerül, házilag is megtudjátok csinálni,és ugyan az ízre mint a boltinak, jóval olcsóbban:))

Mogyoróvaj készítése:


 20 dkg sótlan földimogyorót,késes aprítóval összeaprítunk, jó krémes állagúra, hozzá keverünk 1 ek mézet, 2 ek hidegen sajtolt földimogyoró olajat,( de jó a sima napraforgó is, csupán csak annyi, hogy a földimogyoró olajnak intenzívebb az íze.) 2 csipet sót.
                         Jó étvágyat kívánok hozzá.! Nálunk már meg volt:))

3 megjegyzés:

Marka írta...

Hűha, ez eszméletlen finom lehet!!!

Éva írta...

Azta, ez aztán tömény édesség, nagyon finom lehet!

teller-cake írta...

Óh, igen....ettől még a nyár is beköszönt! ;-)