A tavasz első hírnöke ez a csodálatos növényke, igazi tavaszi nagytakarítást gyakorol szervezetünkre. Fokozza az emésztőrendszer működését, vérnyomáscsökkentő, vérzsírcsökkentő, C- vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét. Érdemes télire el raktároznunk belőle egy jó pár adaggal, , fagyasztva, vagy akár pesto formájában aminek a receptjét itt olvashatjátok Medvehagyma pesto
, amivel most nálunk is készült ez a teljes kiőrlésű lisztes , medvehagymás tekercs.És egy kis lépést már is tettünk, magunk és családunk egészségének megőrzése érdekében.
Hozzávalók: 20 dkg fehér, 20 dkg teljes-kiőrlésű liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 kk só, 1 tk sütőpor, 10 dkg vaj, (vagy ráma margarin, ) 2-3 ek tejföl.
A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületen kb 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás pestoval, feltekerjük mint a bejglit,majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 20- 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat ,és sok sikert kívánok(ami garantáltan nem fog elmaradni:)) hozzá.
6 megjegyzés:
De szeretném én is megkóstólni a medvehagymát egszer. Nagyon guszták.
Nagyon gusztusosak a tekercseid, és biztos finomak!
Mi is szeretjük a medvehagymás sült tésztákat.
Oda vagyok én is a medvehagymáért:))
Nemcsak finom és egészséges, hanem jól is mutat:)
Egy újabb finomság medvehagymával! Szeretnénk:-)
Nagyon guszta kis csigák lettek! :-)
Megjegyzés küldése