A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 16., kedd

Kakaós rügyek

Csak mert nagyon szeretjük!  Szokásos kalácstészta receptemet használtam, ehhez a kelt tésztához, ami nagyon megfogott benne, az a formázási technika. Megláttam és megszerettem, mondjuk úgy, szerelem volt első látásra:))

50 dkg liszt, 1 tasak expressz instant élesztő, 1 tojás + 1 a lekenéshez, 1 mk só, 6 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 6 dkg vaj, (olvasztott, 2 dl tej,

Töltelék: 4 dkg vaj, 4 ek holland kakaó, 4 ek cukor.

Szokásos módon,  a  tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk,lazán átgyúrjuk,majd 10 felé vágjuk. Tányérnyi körré kinyújtjuk őket, 5 lapot egymásra helyezünk, amit egyenként lekenünk olvasztott vajjal, és megszórunk   cukros kakaóval. A másik 5 lappal is, ugyan így járunk el. Pizzavágóval, vagy éles késsel, nyolc cikkre vágjuk a lapokat, majd a közepét bevágjuk,a vágáson,( résen), alulról felfelé áthúzzuk a tészta csücskét. Így kapjuk meg a rügyformát.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk, és hagyjuk itt is  a duplájára kelni a tésztát. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük.Tálalásnál porcukorral megszórjuk a tetejét.
                                            Jó étvágyat , és sok sikert kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

De szépek! És milyen finomak lehetnek!
Jöhetne most néhány belőle, csak úgy ebéd utáni nasinak.

Juditka írta...

Már Illéskrisznél is megcsodáltam,ezeket a rügyeket, mad egyszer talán sort kerítek én is rá:)

HajniZoli írta...

Nagyon jól néznek ki! Felveszem az elkészítendők listájára.

Kati írta...

De csodaszépek. Nagyon ügyes vagy.