A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 9., kedd

Harcsapaprikás, túróscsusza ágyon


Tudjuk, hogy milyen egészséges  a hal fogyasztása, ennek érdekében próbálom  is amilyen sűrűn csak lehet  beiktatni az étrendünkbe. És kicsit túlmenni a megszokott rántott hal készítésén, habár évtizedekig el sem tudtam volna képzelni, hogy én ebben a kombinációban valaha meg is fogom enni, mikor anno kicsi fiam azzal jött haza, anya tudod milyen finomat ettünk a csapattal!( Vecsési csapatban focizott) kakaspörköltet túrós csuszával, én csak ájuldoztam, jaj fiam, hogy lehet azt meg enni, mire ő, hát nem is tudod elképzelni , hogy az  milyen finom,( hát nem! akkor még nem.)  ugyan mind kettőt szeretem de külön, külön. Na ez mára már erősen megváltozott, jó pár évvel ezelőtt, oldalbordával kirándulni voltunk, majd egy Duna parti  hangulatos  kis  étterembe tértünk be ,na itt fogunk megebédelni jelszóval,én maradtam a szokásos rántott bordánál,( gondoltam ezt nem lehet nagyon elrontani ,talán nem fogok éhen maradni:)) oldalborda rendelése, egy harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával volt, na kikerekedett a szemem kérdeztem tőle,  biztos hogy  jó választás volt? Majd megfogod látni, hogy igen, jött a felelet, és oly annyira nem tévedett, hogy az első megkóstolt falat után, már ételt is cseréltünk:)). És csak mondtam, és  csak áradoztam , hogy ez valami irgalmatlanul finom, hogy én mit is hagytam eddig ki. Na ettől naptól fogva,   már a mi  kis konyhánkban  is készül ez a finomság, van, hogy sztrapacskával, de van amikor ebben a variációban,  íme a recept ahogy nálunk készült. És egy úttal ,Éva Takarékos konyha: blogjátékom játékára is  ezt az ételt nevezem,ha van kedvetek gyertek ti  is, nézzetek be Évához  ,nagyon jó kis konyhát vezet!

Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé, 2 nagy fej hagyma, 2 db közepes zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, bors, csili paprika, (ízlés szerint) 2 kk pirospaprika,  2 db halászlékocka, 25 dkg csuszatészta, 25 dkg túró, 2 dl tejfől, 2-3 szelet igazi házi  füstölt szalonna, kevés olaj.

 Elkészítjük a pörkölt alapot,hagymát kockára vágjuk,kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát,amit szintén kockára, karikára vágunk. Kb 10-15 perc elteltével, hozzá adjuk a 2 db halászlékockát, pirospaprikát, pár percig  összefőzzük, majd a szintén csíkokra vagy kockára vágott halat, izésítjük só, bors, ,és kb 10 perc alatt készre főzzük.Rövid főzési   idő elegendő a halunknak, mert ha tovább főzzük, szét esik, és úgy  már nem gusztusos akkor. A csuszához a tésztát lobogó sós vízben kifőzzük,''all dante''-re, ( beleöntjük  a forrásban levő vízbe a tésztát, hagyjuk  1-2 percig forrni, majd levesszük  a tűzhelyről, fedőt rátesszük  és hagyjuk  hogy a saját gőzében puhuljon meg, de közben egyet, egyet mindig megkóstolunk, hogy fog kemény maradjon, ne ázzon szét.( tészta függő az idő de kb 10 perc )Szalonnát apró kockákra vágva  kisütjük, a leszűrt  tésztára öntjük,összekeverjük. Tálalásnál a tészta tetejére morzsolunk túrót,rá egy kis tejfölt, ennek a tetejére halmozzuk a harcsapaprikást,amire szintén rakhatunk egy kevés tejfölt,ki, ki ízlése szerint.


  Jó étvágyat, és sok sikert  kívánok hozzá! Nálatok milyen gyakorisággal kerül hal az asztalra, és milyen formában ?

4 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj, én jövök hozzátok ebédre, ez isteni finom lehet, s én még sosem ettem ilyet.

teller-cake írta...

Hogy én ezt mennyire imádom! Van nálunk egy étterem, ahol istenien készítik és időnként rendelünk, de nekiállni magam, nem tudom, hogy mernék-e.... De a képeiden csodálatos! :)

Éva írta...

Nagyon guszta, igen finomat főztél! Szeretem mind a két hozzávalót így együtt még nem ettem bár már sok helyen találkoztam vele. Nagyon finom lehet, köszönöm a játékra jelentkezésedet!

Anikó írta...

Nálunk sokszor, pecások miatt! Hetente! Sütve, rántva, ecetesen...mindenhogy, de pörkölt formában régen volt! Köszi az ötletet!:-)