A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. január 4., péntek

Lyoni hagymás csirkemáj

Szeretjük nagyon a csirkemájat,nálunk még a resztelt máj is ebből készül. Mai ebédünk, ebben a verzióban készült, nagyon hamar elkészülünk vele és egy igazán finom ebédet varázsolunk az asztalra vele.

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 4 fej vöröshagyma, 2 kk Provence fűszer keverék, 3 ek liszt, bors, oliva olaj.
Hagymát megpucoljuk, karikára  fel szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, egy tasakba beleszórjuk hozzá adjuk a lisztet és alaposan össze rázzuk, hogy mindenhol befedje a liszt. A csirkemájat szűrőbe tesszük  alaposan leöblítjük, szalvétával leitatjuk róla a felesleges vizet, fűszer keverékkel megszórjuk .Hagyma karikákat   forró olajban kisütjük, majd papír szalvétára szedjük ki,hogy a felesleges zsiradékot fel igya. Majd ugyan ebbe az edénybe, és a megmaradt olajba tesszük a májat, mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kb 15 perc. Jázmin rizst készítettem hozzá.
                                    Jó étvágyat kívánok hozzá.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon kedvemrevaló ez a máj hagymával, igen finom lehetett! Guszta nagyon! A májra milyen keveréket szórtál?

Éva írta...

Rájöttem bocsi !

trollanyu írta...

Nagyon fincsi ez máj, én is szeretem, a gyerekek nem annyira, ezért ritkán főzök ilyet. Szép hétvégét kívánok:)

HajniZoli írta...

Nagyon jó így hagymakarikákkal! Tökéletes ebédre egy kis savanyú uborkával:-)

Juditka írta...

Mi is nagyon szeretjük, akár szárnyas,akár sertésmáj,jöhet bármennyi:) Jó ötlet ez a sült hagymakarika:)

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok! Érdemes elkésziteni,szerintem a család kedvence lesz!:))
Szép hétvégét kivánok nektek!

Hankka írta...

Mi is nagyon szeretjük a csirkemájat, igazán finom lehet így elkészítve. :) Vittem a receptet! :)