A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. december 30., vasárnap

Nyers cékla saláta

A cékláért minden formában rajongunk,  az köztudott,hogy nyersen  őrzi meg a legtöbb vitamint. Ebben a formában egy extra csemege, és a legfinomabb szerintem. 

2 db közepes méretű meghámozott, durvára reszelt cékla, tengeri só, durvára őrölt színes bors,1 ek bor ecet, 2 ek olíva olaj, 1/2 tk római kömény, 1 szem vékonyan felszeletelt mogyoró hagyma, 1 csokor friss petrezselyem vagy snidling, 1 db közepes méretű alma durvára reszelve.
Egy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az oliva olajat, köményt és a hagymát.Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk,hogy mindenhol érje az öntet.Jól lehűtjük, tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, vagy snidlinggel.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért kell a borsót az ecettel és a sóval összekeverni, amikor nincs is az alapanyagok közt borsó? :-)

Böbe írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Márti írta...

Szia, Böbe!

Ezt a salátát "kóstoltam". Nagyon ízlett a családomnak!
Üdv.:
Márti :)

Böbe írta...

Márti, nagyon jó választás volt. Ez egy vitamin bomba, ja és brutál finom. Nekünk nagy kedvencünk télvíz idején.

Vicuska írta...

A céklát én is favorizálom minden formában! Tegyél hozzá legközelebb egy kis diót, feldobja a salátát. Van egy kínai saláta receptem, isteni finom, abban is van cékla, keress rá nálam. Nem tudom megunni!

Böbe írta...

Vicuska, már nézem is. Mi is szeretjük nagyon, kifogom próbálni dióval is:))