A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. augusztus 27., hétfő

POMODORE (paradicsom szósz.)

 Tegnap elkészült az újabb adag paradicsom szószunk is.,más verzióban. Érdemes ezt is kipróbálni isteni finom. Az Olaszok nem ketchupot használnak se a pizzára,no pláne a tésztákhoz.Egyenesen bűn ha valaki  azt kérne a pizzája mellé,mint mi ahogyan jártunk Gianninál ,az éttermében.De viszont kaptunk helyette egy roppant finom paradicsom szószt. Pomo D' oro,(arany almát). Használhatjuk,paradicsom leves készítéséhez is, különböző mártások alapjaként.stb. Munkára fel, megéri higgyétek el!

Hozzávalók: 10 kg paradicsom, (édes,jó érett fajta, ) ha házi az csak egy fő nyeremény.,5 evő kanál só,10 db saláta hagyma, vagy gyöngy hagyma, 1 kis csokor bazsalikom,(csak a levelei) 1 nagy fej fokhagyma.
 Elkészítése: Paradicsomot megmossuk,(nincs hámozás!:) negyedeljük,és a kockára vágott hagymával egy nagy fazékba tesszük..Főzzük úgy 3-4óra hosszat,majd hozzáadjuk a sót is, rottyantunk egyet rajta,majd át paszirozzuk. A szószhoz adjuk a bazsalikomot,fokhagymát ,még egyszer felforraljuk.Tiszta steril üvegekbe tesszük,és mehet is a dunsztba,ott hagyjuk kihülni teljesen.
 És itt készül  a következő adag aszalt paradicsom is! Na ez az igazán  Pomo D'oro,( arany alma:))


Nincsenek megjegyzések: