A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. december 23., vasárnap

Pepperkake, Norvég karácsonyi keksz

 Nálam is elkészültek, ezek az isteni finom Norvég kekszek. Köszönöm a receptjét Troll a konyhámban mondhatom nagy kedvencünk lesz!:)

Hozzávalók:25 dkg vaj, 12,5 dkg cukorszirup (méz is jó) 1,5 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 1/2 tk örölt bors, 2 tk fahéj, 1/2 tk gyömbér,( reszelt) 1/2 tk szegfűszeg (örőlt) 1/2 tk kardadom.

Elkészítése:   Fazékban a vajat + cukrot + tejszínt + szirupot (mézet) felmelegítjük, csak addig míg a cukor el nem olvad. Félre tesszük hűlni. A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyítjük, majd hozzá keverjük a szirupos keveréket,ás össze gyúrjuk az egészet. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki.Előmelegitett sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük. Irókázni is lehet mint a mézest aki szeretné.Nálam ez most kimaradtam mert előtte készültek el az irókázott mézeseim. Így, most csak simán, étcsokoládét csurgattam rá, és diszitő cukorral szórtam meg őket. A másik fele pedig natúran maradt mennyei finomság így is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.! Nálunk megvolt,éppen ezért el is dugtam maradjon belőle valami az ünnepekre is:))

6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett a pepperkake, gyönyörűek lettek:) Nagyon boldog, meghitt karácsonyt kívánok neked és a családodnak:)

Hankka írta...

Nagyon szépek lettek, én is sütöttem, tényleg nagyon finom! :) Boldog, békés karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

HajniZoli írta...

Szépek a kekszek!
Áldott karácsonyt kívánok!

Gabriella írta...

Csinosak, és biztos finomak is. :)

Boldog Karácsonyt kívánok kedves Böbe!

Jámborné Budai Mónika írta...

Az angyalok ma táncra kelnek, csengőn-bongón énekelnek, szeretet tölti be az utcát, teret, kellemes, boldog ünnepeket!

Böbe írta...

Lányok,köszönöm szépen ! Nektek is Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kivánok!