A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. december 29., szombat

Paradicsomos Clafoutis

 Ha egy kicsit könnyedebb reggelire vágytok , de még egy laza ebédnek is be illik szerintem ez az isteni finom ( klafuti) . Amit most sós változatban készítettem el.

Hozzávalók: 4 egész tojás, 4 ek étkezési keményítő, 2.5 dl tej, 3 dl tejszín, só, bors, bazsalikom, 35 dkg paradicsom, 15 dkg sajt, ( kecske) kevés lila hagyma, a tepsi kikenéséhez, vaj.

A sütőt 180 fokra elő melegítjük, tepsit kikenjük vajjal, a feldarabolt paradicsomot a tepsire rendezzük, majd rámorzsoljuk a sajtot, és az apróra vágott hagymát. A tojást és a keményítőt habverővel csomó mentesre keverjük, hozzá adjuk a tejet, tejszínt, sót, borsot, és teszünk bele jó sok bazsalikomot. A laposan kikeverjük,és ráöntjük a paradicsom sajt keverékre.És már mehet is a sütőbe kb 40percre.
A francia konyha nagy találmánya ez az étel, amit készíthetünk tonhallal, olíva bogyóval, sonkával, zöldborsóval, gombával,  stb. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések: