A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. november 5., hétfő

Bundában sült alma

 Mekis almás táska.Receptért köszönet  Csiperke-nek Ha ettetek már a mekiben  ilyet azért, ha nem akkor annál inkább készítsétek el ezt a remek bundában sült fahéjas almát. Mondanom sem kell,hogy mennyire gazdaságosabban  jövünk  ki  így anyagilag. Mellé egy jó forró puncsot kortyolgatni ,amit szintén házilag tudtok elkészíteni:)) Adventi puncseszencia
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 ek olvasztott vaj, 10-12 ek víz, 1/2 kk só.
Töltelék: 3 db alma, 1 ek citromlé, 2 ek víz, 1 ek barnacukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 dl víz, fahéj, (ízlés szerint) fél vanília rúd kikapart belseje.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd folpackba csomagoljuk,és egy 1/2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.Addig az almát meghámozzuk,kockára kisebb kockákra vágjuk. Egy edénybe bele tesszük,cukrozzuk, és kis lángon pároljuk egy pár percig, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Végül az étkezési keményitöt is hozzá adjuk, ráöntjük az 1 dl vizet, és csak keverünk, kavarunk egyet,kettőt rajta és vesszük is le a tűzről. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, 4 részre osztjuk, egyenként téglalappá nyújtjuk, az egyik felét a tésztának , a töltelék negyedével megtöltjük.Majd ráhajtjuk a tészta másik felét és  egy villával  nyomkodva körbe lezárjuk a tészta széleit. És  forró olajban kisütjük őket.

Még melegen porcukorral megszórjuk,és már falatozgathatjuk is ezt a finomságot. Egy gőzölgő puncs kíséretében.Ezek a mennyei illatok, már a közelgő ünnepeket,a  karácsonyt idézik fel az emberben.Sok sikert hozzá nektek is:))

4 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Tetszik ez az almás táska, fincsi lehet. Nekem is olyan karácsonyi hangulatot sugall :-)

Böbe írta...

Köszi szépen HajniZoli, valóban nagyon finom. És a fahéj illat a vaniliás cukorral keveredve,talán ettől van olyan karácsonyi fillingje :))

gionetta írta...

Valami más almás. Fincsi lehet! :-))

Juditka írta...

Már én is régebb óta kinéztem magamnak ezt a finom almást, de még nem jutottam oda, hogy elkészítsem!Kíváncsi vagyok az ízére. Nagyon guszta:))