A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. október 11., csütörtök

Kinai húsleves

  A tegnapi bejegyzésemnél írtam,hogy kínai napokat tartottunk étkezés terén, itt hozom az első fogásunkat a levest. Nálunk igen szereti mindenki,és aki már evett nálunk belőle annak is kedvence lett. Íme a recept.

Hozzávalók és elkészités: 40 dkg csirke mellett  kicsontozunk,vékony csíkokra vágjuk, 2 ek olajon 2-3 gerezd fokhagymát összezúzva megforgatunk.Majd hozzá adjuk a csíkokra vágott csirke mellet, fehéredésig azt is megforgatjuk az olajon fehér borssal meghintjük. ( én csili paprikát is szoktam bele aprítani)Felöntjük vízzel, 2 db erő leves kockát hozzáadunk,és főzzük 30 percig. Végül 2 tojást felverünk , 1 csokor petrezselymet felaprítunk,felét a felvert tojáshoz adjuk. A levest levesszük a tűzről és lassan belecsurgatjuk a tojást, és óvatosan kevergetjük közben. Só nem kell bele,hiszen eleget tartalmaz az erő leves kocka.

                                                              Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések: