A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. október 10., szerda

Kina édes csirkemell falatok

 Kínai napokat tartottunk gasztronómia terén.Van ugyan egy kedvenc helyünk ahol nagyon ízletes,finom kínai étel specialitásokat szoktunk fogyasztani,egy bizonyos összegért korlátlan fogyasztással.Általában én ebből az egy  fajta  ételből szoktam teli enni magamat ( szó szerint) mert nem tudok betelni vele.Apa meg végig eszik,kostól mindent olyankor. De itthon is gyakran  kerül terítékre nálunk,valamelyik kedvenc kínai ételünk.Most kínai húsleves,és mézes szezám magos csirke mell csíkok,tojásos rizsre esett a választásunk:)) 

Hozzávalók és elkészítése:: 50 dkg csirke mell filé, megmossuk csíkokra vagy kockára vágjuk.

Pác: fehérbors, só, cukor, 1 tk fehérbor, szezám olaj. Összekeverjük a csíkokra vágott csirke mell darabokkal 1 órát legalább hagyjuk had érjenek össze az ízek,De még jobb ha egy éjszakát áll benne a húsi.

Bunda: 1/2 csésze liszt, 1/4 csésze étkezési  keményítő, 1 felvert tojás, 2 ek olaj, 2/3 csésze víz, kevés só.
 összekeverjük és a pácolt csirke mell darabokat megforgatjuk benne. majd wok -ban forró bő olajban kisütjük.

Mézes máz: 4  ek  méz, 4 ek cukor, 3 ek ketchup, 1 ek bor ecet, 1-2 ek  szezám mag.
A kisütött csirke mell darabokat megforgatjuk a mézes mázban. Készíthetünk dupla adagot is  a mázból,tálalásnál még  önthetünk rá külön. Rizzsel,vagy sült tésztával tálaljuk.

6 megjegyzés:

gionetta írta...

Jól hangzik! :-))

hankka írta...

Viszonylag ritkán eszek kínait, de ezt a mézes-szezámos csirkemellet én is nagyon szeretem, nagyon guszta nálad is! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Így még nem ismertem ezt a fogást, de nagyon tetszik. A fiam oda lenne érte. Mentettem, köszönöm!

Böbe írta...

Köszi szépen lányok!

Kriszti örülök,hogy tetszik,kiváncsian várom,hogy izlik majd a fiadnak:-)

Edi írta...

Én is elkészítem feltétlenül ezt a variációt is! Valóban nagyon gusztára sikeredett.Nagy izgalommal várjuk az Enni-határok nélkül játékra a receptedet :)

Böbe írta...

Edi örülök,hogy tetszik ez a variáció,valóban nagyon finom!
Kicsit megkésve ugyan de ma küldtem át a játékra a receptem linkjét.Külföldön voltam ,sajnos kicsit el húzódott a kint lét.