A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 16., vasárnap

Csokoládé torta



Nigella féle csoki torta , (liszt nélküli) nem túlzok ha azt mondom brutálisan finom:) vasárnapi ebéd után , egy kis boldogság hormon is dukál. Habár ma már látni egy kicsit a napocskát is, ki-ki sütni   időnként ,de már akkor is érezni az ősz itt létét. Hajlamos az ember ilyenkor depibe esni,úgy,hogy ez a kis boldogság hormon serkentő kijár.! Utána meg megyünk apával joggingolni, hogy ne legyen bűntudatom:)
 Hozzávalók: 20 dkg 70% étcsokoládé, 6 tojás, 10 dkg porcukkor, 2 dl tejszín ,10 dkg vaj,

Elkészítése: Az étcsokit olvasszuk fel víz gőz fölött,vagy a mikróban. Majd adjuk hozzá a vajat,pont megolvad benne mire a többi munkával végzünk. 6 tojás sárgáját ,10 dkg cukorral keverjük ki habosra, egy másik tálban a fehérjét 2-3 ek cukorral verjük kemény habbá,következő tálban pedig a lehűtött  tejszínt verjük kemény habbá.Végül a csokis vajat hozzá adjuk a cukros tojás sárgákhoz,majd a tejszinhabot,és a fehérjét.Majd egy sütő papírral bélelt,kerek 22 cm kapcsos torta formába öntjük,és előmelegített sütőben ,kb 30 percig sütjük.Nem kell megijedni ,mert a torta közepe össze fog esni miután kivettük a sütőből,ez természetes. Én most tejszinhabbal kínáltam,de tálalhatjuk  fagylalt gombóccal is, isteni finom így is, úgy is:)

12 megjegyzés:

Éva írta...

Ez aztán igen! Még ezt is az időre fogod hogy az az oka hogy sütöttél?:-)) Nagyon szép és igen finom lehet, egészségetekre! Most aztán tessék mosolyogni!:-))

Böbe írta...

Köszönjük szépen Éva. Látod mindig talál az ember ürügyet,kifogást, rá,hogy mit miért csinál:))))

Seffer Lilla írta...

Nagyon finom lehet!

Böbe írta...

Lilla,az enyhe kifejezés:)) mennyei!Megéri kipróbálni,kinézetre ronda,de brutál finom:)

krinsz írta...

Felveszem az elkészítendők listájára:)

Böbe írta...

Ne késlekedj vele:))Kiváncsian várom majd,hogy izlett.

Mági írta...

Hűha!
Jó kocogást!

gionetta írta...

Naonjó! Megvalósítani való! Köszi a receptet! :-))

Böbe írta...

Mági,köszi szépen,már túl vagyunk rajta.Habár újra indulhatnánk,mert pizza golyókat falatozok éppen ahogy olvasom hozzászólásotokat :))



Gionetta,nagyon szivesen,örülők,hogy megnyerte tetszésedet.Várom majd,hogy milyen volt?

Névtelen írta...

Böbe, térden állva kérlek, csak egy olyan képet tegyél föl ami nem homályos, pls.

Juditka írta...

Csupa csoki,imádom.Jöhet!!

Böbe írta...

Kedves NÉVTELEN! Sajnos csak ilyen fotóval tudok szolgálni,benti rossz fény körülmények között készült.No és a gépem se egy csúcs szuper.De úgy gondolom nem is kell annak lennie. De ami a képen van,ehető ,és szuper. Hidd el az élvezeti értékén semmit nem ront! Mert isteni finom?)