A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. augusztus 17., péntek

IL Pane a Fisarmonica (harmonika kenyér)

Ez a kenyér , illéskrisz játékára készült.Receptet martinellitőlLegyünk Egészségesek: hoztam. Nem először ,készítettem,mert mondhatom nagyon ,nagy kedvencünk lett.Akár csak reggelire,vacsorára,vagy ha kirándulni megyünk szendvicsnek is roppant finom.Vagy a gyerkőcnek az iskolába uzsonnát csomagolni is szuper,töltelek ízlés szerint variálható.Nálunk most aszalt paradicsommal készült.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 250 ml víz, 1 tojás, 2 ek olíva olaj, és egy kevés a kenéshez, 2 kk só, 1 kk cukor,

Töltelék: 10 db aszalt paradicsom, 10 levél friss bazsalikom.

Elkészítése: Az élesztőt 150 ml langyos vízben kevés cukorral,  felfuttatjuk, kb 10 perc, majd a többi hozzávalókkal ,összegyúrjuk,és bedagasztjuk a tésztát.Letakarva a duplájára hagyjuk kelni.Majd lisztezett deszkán,lazán átgyúrjuk és tégla lap alakúra nyújtjuk.Hosszában ketté vágjuk, széleit olajjal lekenjük,darabolt aszalt paradicsom,és összeaprított bazsalikom levelet szórunk rá. Majd összehajtjuk,olajjal lekenjük,és felszeleteljük.Szilikonos kalács sütő formába tesszük,az olajozás azért szükséges,hogy sülés után könnyen tudjuk a szeleteket szétválasztani.Negyed órát hagyjuk így is pihenni a tésztát.Végül előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.

10 megjegyzés:

martinelli írta...

Nagyon szép lett, örülök, hogy ízlik. Nálunk is nagy kedvenc, állandó jelleggel kérik tőlem :)

Seffer Lilla írta...

Nagyon guszta!

Böbe írta...

Köszi szépen csajok:))

gionetta írta...

Nagyon tuti jól néz ki! Megkóstolnám!!! ;-))

NYAMMM írta...

NAgyon jó lett Böbe! Szuper!

trollanyu írta...

Dekoratív kenyér és az ízesítése is klassz, tetszik:)

Böbe írta...

Zsófi köszi szépen:))


Trollanyu :))

Gabriella írta...

Ezzel a harmonika vagy legyező kenyérrel én is kacérkodom egy ideje... remélem hamarosan sor kerül rá és elkészítem. Csodás a Tied!!

Monika írta...

Hú,de guszta,köszönöm!!!Ki fogom próbálni.

Böbe írta...

Mammka örülök,hogy tetszik! Jó választás ,nagyon finom:))