Hozzávalók: 25 dkg rozs liszt, 25 kenyér liszt, 3 dl langyos víz, 3 ek
olíva olaj,2 ek mogyoró olaj, 2 tk méz, 2 tk só, 2 tk szárított
élesztő. 20 dkg ropogós sült hagyma. formázáshoz szitált rozs liszt.
Töltelék hozzávalói: 10 dkg puha vaj, 1 kis csokor petrezselyem, 5 dkg ropogós sült hagyma. Bot mixerrel habosra kikeverjük.A tésztát bedagasztjuk,duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk, 4 darabra vágjuk tégla lap alakúra kinyújtjuk. Töltelékkel lekenjük,formázzuk,majd zsír papírral bélelt tepsire tesszük.Mivel nekem nincsen bagett sütő formám,kéztörlő gurigákat fóliával betekertem,és választóként,hogy a formáját megtartsa a bagett közé raktam.Pont négy darab fér el a gáz tepsin, 40 percet hagyjuk pihenni. Végül tetejét bevagdossuk,előmelegített gőzös sütőben,(egy kis edénybe vizet teszünk a sütő aljára)220 fokon 10 perc,majd 190 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra szedjük ki,és ott hagyjuk kihűlni. Ha megtudjátok várni:) Nálunk nem sikerült :))
7 megjegyzés:
Finooooooooom! :-))
Nagyon tetszik! Szívesen falatoznám!
Nagyon klassz, egyszer én is neki durálom magam:)
Köszi lányok:))
Helga ,nem fogod megbánni!:))
Jaj de jól néz ki!!! Trollanyunál is meg nálad is nagyon kívánatosak! Simán elbírnék pár rúddal! :)
nagyon jól néznek ki! Muszáj lesz kipróbálnom:)
Köszi lányok:) Zsófi ki ne hagyd!
Megjegyzés küldése