A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 22., vasárnap

Rozsos bagett

 Ha azt mondom finom,nem mondok sokat!  Ha azt mondom isteni! mennyei.! Nem túlzok:) Receptet trollanyutól hoztam, megláttam és egyből tudtam, na ez fog frissen  kisülni a hagyma krém levesem mellé. Nagyon jó döntés volt. Egy darabig hanyagolom a pirított zsemle kockákat azt hiszem:)) A krém leves recepttel is  jövök hamarosan.
 Hozzávalók: 25 dkg rozs liszt, 25 kenyér liszt, 3 dl langyos víz, 3 ek olíva olaj,2 ek mogyoró olaj, 2 tk méz, 2 tk só, 2 tk szárított élesztő.  20 dkg ropogós sült hagyma. formázáshoz szitált rozs liszt.
 Töltelék hozzávalói: 10 dkg puha vaj, 1 kis csokor petrezselyem, 5 dkg ropogós sült hagyma. Bot mixerrel habosra kikeverjük.








A tésztát bedagasztjuk,duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk, 4 darabra vágjuk tégla lap alakúra kinyújtjuk. Töltelékkel lekenjük,formázzuk,majd zsír papírral bélelt tepsire tesszük.Mivel nekem nincsen bagett sütő formám,kéztörlő gurigákat fóliával betekertem,és választóként,hogy a formáját megtartsa a bagett közé raktam.Pont négy darab fér el a gáz tepsin, 40 percet hagyjuk pihenni. Végül tetejét bevagdossuk,előmelegített gőzös sütőben,(egy kis edénybe vizet teszünk a sütő aljára)220 fokon 10 perc,majd 190 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra szedjük ki,és ott hagyjuk kihűlni. Ha megtudjátok várni:) Nálunk nem sikerült :))

7 megjegyzés:

gionetta írta...

Finooooooooom! :-))

Lilla írta...

Nagyon tetszik! Szívesen falatoznám!

krinsz írta...

Nagyon klassz, egyszer én is neki durálom magam:)

Böbe írta...

Köszi lányok:))

Helga ,nem fogod megbánni!:))

Barbi írta...

Jaj de jól néz ki!!! Trollanyunál is meg nálad is nagyon kívánatosak! Simán elbírnék pár rúddal! :)

Nyammm írta...

nagyon jól néznek ki! Muszáj lesz kipróbálnom:)

Böbe írta...

Köszi lányok:) Zsófi ki ne hagyd!