Hozzávalók: 250ml ( 1 csésze tönköly liszt) 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze nád cukor , 1 tk kínai hétfüszer keverék,( fahéj, csillag ánizs, szegfűszeg, édeskömény, szezám bors, gyömbér, kardadom), csipet só, 1/2 tk sütőpor, 1/2 tk szóda bikarbóna, 10 dkg puha vaj, 1 tojás, 1/2 csésze vörös áfonya,(én most csoki darabokat raktam helyette,) 3/4 csésze finomra reszelt sárgarépa.
Elkészítése: Egy tálban az összes hozzávalót összegyúrjuk,majd letakarva a hűtőbe tesszük kb 1/2 órára. Közben egy tepsit sűtőpapirral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük,a masszából egy kanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formázunk l..Sorba rakjuk egymás mellé ,ügyeljünk,hogy ne szorosan legyen egy két centi rés közöttük,tetejét egy kicsit lelapítjuk kézzel.180 fokon sütjük,kb 15 percig.
5 megjegyzés:
Igazán izgalmas édesség, nagyon tetszik!
Az én kekszrepertoáromban is szerepel sárgarépás keksz, Lajos Mari Karácsonyi édességek könyvében találhatót alakítottam kicsit át:)Finom,
Megjegyzem csendben, hogy a répa nálam a levesbe való :) de ennek ellenére semmi jónak nem vagyok elrontója, azonnal megkostólnám. Fura párosítás de biztos finom lehet.
Lilla, azon kivül,hogy izgalmas,eszméletlen fini:))
Martinelli,próbáld ki,nem fogod érezni a sárgarépa izét benne,fűszerek hatására egy eszméletlen finom iz orgiát kapunk:))
Nagyon fincsi lehet, én szeretem a répát mindenben. Egészséges is, ideális nem csak gyerekeknek:)
Megjegyzés küldése