A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 18., szerda

Répás ,csokis keksz

 Már annyiszor sütöttem ezt a kekszfélét,nem is tudom,hogy miért nem került még fel a blogra. Receptjét  Rita konyhájától hoztam. Irtózatosan finom,nem lehet belőle eleget  készíteni.legalábbis nálunk:) Na de ez most Hanna babánknak gyártottam ,hogy az ajándéka mellé legyen egy kis édesség is a tarsolyomban,ami házi készítésű és egészséges is legyen.


Hozzávalók: 250ml ( 1 csésze tönköly liszt) 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze nád cukor , 1 tk kínai hétfüszer keverék,( fahéj, csillag ánizs, szegfűszeg, édeskömény, szezám bors, gyömbér, kardadom), csipet só, 1/2 tk sütőpor, 1/2 tk szóda bikarbóna, 10 dkg puha vaj, 1 tojás, 1/2 csésze vörös áfonya,(én most csoki darabokat raktam helyette,) 3/4 csésze finomra reszelt sárgarépa.



Elkészítése: Egy tálban az összes hozzávalót összegyúrjuk,majd letakarva a hűtőbe tesszük kb 1/2 órára. Közben egy  tepsit sűtőpapirral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük,a masszából egy kanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formázunk l..Sorba rakjuk egymás mellé ,ügyeljünk,hogy ne szorosan legyen egy két centi rés közöttük,tetejét egy kicsit lelapítjuk kézzel.180 fokon sütjük,kb 15 percig.

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Igazán izgalmas édesség, nagyon tetszik!

krinsz írta...

Az én kekszrepertoáromban is szerepel sárgarépás keksz, Lajos Mari Karácsonyi édességek könyvében találhatót alakítottam kicsit át:)Finom,

martinelli írta...

Megjegyzem csendben, hogy a répa nálam a levesbe való :) de ennek ellenére semmi jónak nem vagyok elrontója, azonnal megkostólnám. Fura párosítás de biztos finom lehet.

Böbe írta...

Lilla, azon kivül,hogy izgalmas,eszméletlen fini:))

Martinelli,próbáld ki,nem fogod érezni a sárgarépa izét benne,fűszerek hatására egy eszméletlen finom iz orgiát kapunk:))

trollanyu írta...

Nagyon fincsi lehet, én szeretem a répát mindenben. Egészséges is, ideális nem csak gyerekeknek:)