Meggyes Crumble
Egy remek Angol édesség.A süti lényege,hogy alul csupa gyümölcs. Nálunk most akkora sláger,hogy majd minden másnap kell sütnöm apa majd, hogy nem követeli már:),mióta a meggy érik folyamatosan,és nálunk az utcákon csak meggy fák vannak ültetve,még adva is van hozzá.Remek esti sétáink is meggyevéssel párosulnak ilyenkor.Recept makacska konyhájától,némi változtatással készült.
Hozzávalók: 50 dkg meggy,(de más gyümölccsel is készülhet), 4 ek cukor, 1 vaniliás cukor, 1 ek étkezési keményitő, 1 kk örölt fahéj
Tésztához:25 dkg liszt, 3 ek zab pehely, 5 dkg cukor 1 vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszin,1 dl tej, csipet só.
Elkészitése: Kerek tortaformát kivajazni,a gyümölcsöt,fahéjat, cukrot,étkezési keményitőt összekeverni.tortaforma alján elteriteni. Liszt + sütőpor +cukor + só +zab pehelyt, összekeverni, tejszin + tej + tojást,kikeverni.Vajat a lisztes keverékkel össze morzsoljuk,majd a tojásos tejszines tejjel összedolgozzuk.És egy kanál segitségével a gyümölcs tetejére halmozzuk,kristálycukorral megszórjuk a tetejét.Előmelegitett sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta, de ez cobbler ha jól gondolom? A crumble az morzsa azt tudom, mert azt már készítettem és abba nem kellett sütőpor:)....mindenesetre meggyel még nem próbáltam, úgyhogy meghoztad a kedvem:)
még sosem készítettem, sem cobblert, sem cramblt. De ez nagyon jól hangzik. És nagyon ínycsiklandó! :-))
Nyamm ,tudomásom szerint Amerikában nevezik cobblernek,és valóban a sütőpor és a tojás,a különbség,de mind a kettő morzsa süti.Csak mig az egyik gazdagabb,a másik szegényes,hiszen a ki indulása is ebból eredt a morzsasüti receptnek.De igy is, úgy is finom!
Gionetta,ne hagyd ki,isteni finom,igy is,úgy is:))
Megjegyzés küldése