Szódás focaccia
Olasz lepénykenyér, egy szintén nagyon remek fogás ha hirtelen, gyorsan valami finomat, szeretnénk kreálni ebédre,vacsira,vagy csak úgy:)Nincs kelesztés,nincs dagasztás!Változatosan lehet e tésztát fel használni,ha a karom pizza, kenyér,stb.Ez a focaccia recept Rachel Allen Bake sütős könyvéből van. A lavinát egy Ír szódás kenyér indította el.Bevallom töredelmesen arra még nem szántam rá magamat,de ami késik nem múlik:) Limaránál már ki is néztem a számomra megfelelő receptet hozzá.
Hozzávalók:35 dkg fehér tönkölybúzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésü, 1 tk só, 1 tk szóda bikarbóna, 3,5-4 dl joghurt.2 ek olivaolaj. 10 db zöld,10 db fekete olajbogyó,3 -4 fej lila hagyma,(fehéret használtam) 10 dkg feta sajt.kevés rozmaring.
3 megjegyzés:
Azta, de jól néz ki!
Nagyon jól néz ki. Mivel az alapanyagok nálam az egészséges kategóriába tartoznak, így szerintem el is készítem:)
Köszi Lilla,Helga szerintem is az a kategória,és nagyon fini:)
Megjegyzés küldése