A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 22., kedd

Habos meggyes kocka

Habos meggyes kocka.


Ezt a süti csodát  ,még a hét végi bográcsozásunkra készítettem. Anyuék jöttek ki hozzánk , köztudott ,hogy igen nagy élvezője a krémes ,habos sütiknek..Megbeszéltük mi fog rotyogni a bográcsban,na de mi legyen a desszert,kérdezte. Hát ne aggódj , lesz boldogság szérum  meglepi formában ,mivel nem árultam el ,hogy mit is fogok készíteni  valójában. Úgy is tudtam,hogy kell,(legalábbis nálunk ami felteszi az i-re a pontot.:) Hát erre a meggyes sütire esett a választásom.Igaz már az utolsó üveg marmeládét használtam fel hozzá,de lassan készíthetem  az idei termésből az utánpótlást.Nagyon sok fogy belőle nálunk.

 
Hozzávalók: 5 db tojás,5 kanál víz, 3 ek olaj, 4 ek kakaó,(cukrozatlan)20 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1/2 sütőpor, 1/2 l tejszín, 5 dkg étcsoki pöttyök,1 zacskó instant zselatin fix.1 üveg meggy marmeládé.

Elkészítése: Tojás sárgáját cukorral fehéredésig kikeverjük,majd hozzáadjuk a vizet,olajat,végül a átszitált sütőporos,kakaós,liszt keveréket. A tojás fehérjét egy csipet sóval,kemény habbá verjük,majd óvatosan belekeverjük a tojás sárga krémhez. 30x20-as tepsit sütőpapirral kibélelünk,beleöntjük a masszát  és előmelegített sütőben,180 fokon 15 percig sütjük.Addig a tejszínt kemény habbá verjük,mikor már majd nem kész,hozzá adjuk a zselatin fixet is.A már kihűlt torta lapot félbevágjuk,tejszinhabbal megkenjük,arra jön marmeládé,majd a tortalap,amit most marmeládéval kenünk meg,tetejére  tejszinhab ,a tetejére csoki pöttyök.Pár órára hűtőbe tenni.

Nincsenek megjegyzések: