A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 26., szombat

Szódás focaccia

Szódás focaccia


Olasz lepénykenyér, egy szintén nagyon remek  fogás ha hirtelen,  gyorsan valami finomat,  szeretnénk kreálni ebédre,vacsira,vagy csak úgy:)Nincs kelesztés,nincs dagasztás!Változatosan lehet e tésztát fel használni,ha a karom pizza, kenyér,stb.Ez a focaccia recept Rachel Allen Bake sütős könyvéből van.  A lavinát egy Ír szódás kenyér indította el.Bevallom töredelmesen arra még nem szántam rá magamat,de ami késik nem múlik:) Limaránál már ki is néztem  a számomra megfelelő receptet hozzá.

Hozzávalók:35 dkg fehér tönkölybúzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésü, 1 tk só, 1 tk szóda bikarbóna, 3,5-4 dl joghurt.2 ek olivaolaj. 10 db zöld,10 db fekete olajbogyó,3 -4 fej lila hagyma,(fehéret használtam) 10 dkg feta sajt.kevés rozmaring.

Elkészítése: A lisztet egy tálban a hozzávalókkal  tésztává gyúrjuk.Majd , a tésztát beleigazítjuk.egy kivajazott formába.Kézzel belenyomkodjuk a felszeletelt hagymát,olivabogyót, fetasajtot, kevés olivaolajjal lekenjük a tészta tetejét.Rozmaringot és durvaszemü sóval megszórjuk,és előmelegített sütőben 220 fokon kb 30 percig sütjük. És mi apával íziben neki is estünk,esélye nem volt a kihűlésre:)

3 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Azta, de jól néz ki!

krinsz írta...

Nagyon jól néz ki. Mivel az alapanyagok nálam az egészséges kategóriába tartoznak, így szerintem el is készítem:)

Böbe írta...

Köszi Lilla,Helga szerintem is az a kategória,és nagyon fini:)