A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 31., csütörtök

Sült csirkecombok.

Marianádban érlelt sült csirkecombok.


Ezt a sült csirke combokat készítettem    a Szega Foods receptversenyére.Annyira omlós,ízletes,sült húsi lett ,hogy aki megkostólta mind a tíz ujját megnyalta.Érdemes kipróbálni,akár kint grillezve,vagy csak a benti grill sütőben. Egy jó lepény kenyér,és egy sali kíséretével.

Hozzávalók. 4 db csirkecomb, 
Marianádhoz: 1 ek chardonnay borecet, 1 db  citrom leve, 2 mk oreganó, 1 mk csili örölt,1csapott kk só,2 ek citromos extra szüz olivaolaj.

Kenegető: 3 gerezd fokhagyma ,3 ek oregános extra szüz olivaolaj,1/2 dl süritett paradicsomlé, 1/2 dl viz,1 mk cayennebors, 1 kk piri-piri füszerkeverék,1 kk csili pehely.


A megmosott ,csirkecombokat leöntjük a Marianáddal,jól bedörzsöljük,letakarva egy pár órára hűtőbe tesszük érlelődni.De még jobb, ha egy éjszakára.


Majd tepsire tesszük ,és a sütőben , 170 fokon 1 dl vizet aláöntve ,fóliával letakarva pároljuk.25-30 percig, majd a fóliát levesszük, a sütő hőfokot 180 fokra tekerjük,és elkezdjük szépen pirítani a csirkecombokat.A  kenegető hozzávalóit összekeverjük,fokhagyma gerezdeket belenyomjuk,és folyamatosan kenegetjük ,míg szép pirosra sül a csirke combunk.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

A pácolt húsok mindig nagyon finomak, nálunk tegnap volt csirkecomb. Nálunk mindenki inkább a mellet szereti, de néha azért combot is sütök. Sok sikert a versenyen:)

Böbe írta...

Nálunk szerencsére kétfelé oszlik,párom a combokat én meg a melleket részesitem előnybe.Köszi szépen,bizok benne némi sikerrel járok:)