A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 30., szerda

Laposkenyér serpenyőben sütve

Laposkenyér serpenyőben sütve, kelesztés nélkül.



Barbitól hoztam ezt a remek kenyérke receptjét.Már egy ideje készültem a sütésére,de igazán most jött el a kellő alkalom.Ugyan is egy szelet kenyerünk nem maradt a hosszú hétvége utolsó napjára.Semmi vész gondoltam ,és már álitottam is össze Barbitól hozott recept alapján a kenyér tésztáját.Hát mit ne mondjak,alig tudtuk vissza fogni magunkat,hogy legalább  két szelet maradjon amit apa másnap a munkába tud vinni magával:)Egy igazán remek kenyérke recept ami máskor is fog nálunk készülni.Sőt azóta már anyuéknál is terítékre került,( mivel ugyan úgy jártak mint mi.)és nem győzte dicsérni milyen finom lett.Köszi Barbi innen is,még egyszer!:)


Hozzávalók:40dkg liszt, 2 dl tej, 1/2 pohár joghurt,(kefir is jó) 1 tk szódabikarbona, 1 tk só, 1 ek burgonya pehely,

Elkészítése:Lisztet a hozzávalókkal együtt,összegyúrjuk,ha ragacsos lisztezett deszkán gyúrjuk tovább. 1 cm vastag kört nyújtunk 8 részre vágjuk a tésztát. Serpenyőben annyi vajat olvasztunk,hogy éppen csak megzsírozza,és egy kicsi lisztet szitálunk rá. Ha jó meleg a serpenyő,liszt is pezseg, ráhelyezzük a kenyérkét és mind két oldalát pirosra sütjük.10-15 perc.

6 megjegyzés:

Barbi írta...

Böbe, a sors vezérelt ide! Én köszönöm, örülök, hogy kipróbáltátok!! :))

Nyammm írta...

hűű ez nagyon jó kis recept:) köszi:)

Erdokóstoló írta...

Máris kipróbáltam, ráadásul úgy, hogy a liszt kb. harmadát zabpehelylisztre cseréltem. Nagyon jó lett!

hankka írta...

Jaj, nagyon guszta! :) Viszem a receptet, biztosan nagyon finom! :)

Lilla írta...

Én is elkészítettem, nálunk a Párom négy szeletet képes volt megenni egy ültő helyében...:)

Böbe írta...

Örülök csajok,hogy nálatok is ilyen sikerrel járt:)

Erdokóstoló, szuper lehet úgy is,ki fogom próbálni !:)