A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 26., csütörtök

Tejberizs tejszinhabbal

Mivel szeretjük a tejberizst,jött az ötlet,hogy most hidegen is fogyasztható kehelyben tálalt verzióját készitsem el.Semmi különös nincs benne,de még is más. Ja és nagyon finom:)

Hozzávalók: 7 dl tej,1 bögre rizs,a vaniliás cukor, 2 dkg vaj, izlés szerint cukor, 1 kk reszelt citromhéj, 3 ek meggy befőtt,4 ek aszalt vörös áfonya, 2 dl meggy befőtt leve,1 tasak piros cukrozott  expressz tortazselé,2 dl tejszinhab.


Elkészitése: A tejet felforraltam,cukrot,vajat beletettem,végül a rizst puhára főztem.Megvártam még teljesen ki nem hült.Addig a zselét elkészitettem,a meggylevet felforraltam, hozzákevertem a tortazselé port ,kézi habverővel fél perc alatt  simára kevertem.Beletettem a meggyet,vörös áfonyát,és összekevertem.Poharak aljába 2-3 kanállal tettem,és vártam,hogy egy kicsit dermedjen,majd rétegeztem tejberizs,zselé,tetejére tejszinhabot nyomtam,amire szintén csurgattam egy kis zselét. Jól behütve fogyasztani:)

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ó, de csodás kehely! Imádom a tejberizst, főleg pohárdesszertként! Nagyon guszta!!

Böbe írta...

Köszi szépen! Nálunk is nagyon jött:)