A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 24., kedd

Cipóban sült csülök

Cipóban sült csülök.

Egy igazán ütős étel.Minden egyben van ! Még húsvétra készitettem,de szerintem egy baráti bulin  is nagyon remek fogás. Vagy csak simán  bableves mellé,amiben megfőzzük a csülköt, majd  cipóban fog sülni.

Hozzávalók: 60 dkg kenyérliszt, 2 tk só, 10 dkg olvasztott vaj, 1 tk cukor, 2 dkg élesztő, kb 3 dl viz, 2 egész tojás,

Elkészitése: Az élesztőt cukros  langyos vizben  elkeverem 2 ek lisztel, a kovászt  30 percig hagyom mig felfut.Ezután a többi hozzávalókkal rugalmas hólyagos  tésztát gyúrok. Hagyom duplájára kelni.
Miután megkelt ,lisztezett felületen lazán átgyúrom, cipóformára igazitom,kör alakúra nyújtom. A főtt csülköt a tészta közepére teszem és becsomagolom,alulra kerüljön az illesztés.Ami tészta lelóg levágom, és tetszőlegesen lehet disziteni a tészta tetejét vele. Kevés tejszinnel elkevert tojással lekenem, és 35 percig hagyom igy is kelni a tésztát. Majd 200 fokos előmelegitett sütőben ismét  tejszines tojással lekent cipót 35-40 percig sütöm.A sütő aljára egy kis edénybe vizet tettem. Majd rácsra tesszük , várjuk meg még teljesen ki nem hült, ,mert úgy az igazi fogyasztani.

2 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

jaj, nagyon helyes lett!

Böbe írta...

Köszi szépen:)