A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 18., vasárnap

levendula szirup


Levendula szirup:

Rajongok  a levenduláért. Szeretem mint diszitő elemet, és az illatát is, és ne feledkezzünk meg a jótékony hatásáról sem. Ezt a szirupos változatot használhatjuk, sütemények,krémek izesitéséhez, és csak a fantáziánk szabhat határt.


Hozzávalók: 1/2 l viz, 50 dkg cukor, fél citrom leve. 20 dkg levendula virág. Lehet száritott levendula virág is.

A vizet a cukorral felforralom, beleteszem a levendula virágokat, a citrom levét, egyet forr majd félre teszem, letakarom egy tányérral, és 15 percig hagyom. Majd leszüröm, és megint egyet forralok rajta, majd üvegekbe töltöm.

Nincsenek megjegyzések: