A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2020. június 17., szerda

Tigelle (lapos fejek)




 Emilia-Romagnabán egy népszerű utcai étel, a tigelle más néven laposfejek. Serpenyőből kiszedve , kettévágják ízletes pácolt húsokkal és sajtokkal megtöltik, ahogy egy komoly szendvicshez illik. Természetesen csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi milyen finomságokkal pakoljuk teli.






Hozzávalók:

50 dkg 00-ás liszt
200 g  joghurt
100 g langyos víz
2 evőkanál extra szűz olíva olaj
5 g szárított élesztő
1 tk tengeri só

szalámi, sajt, uborka, paradicsom, saláta levél,


 Elkészítésé:

Keverjük össze a joghurtot a vízzel és a por élesztővel, 10 percig hagyjuk aktiválódni. Egy keverő tálba tesszük az  átszitált lisztet és sót, hozzáadjuk az olajat és a joghurtos keveréket. Amint kezd össze állni a tésztánk, egy lisztezett deszkára borítjuk és addig gyúrjuk míg  szép sima felülete lesz kb 5 perc. Vissza tesszük a lisztezett keverőtálba és egy konyharuhával letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.( kb 1 óra.) Majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd  8 cm-es  köröket szaggatunk ki belőle. Enyhén liszttel megszórt  tálcára tesszük a korongokat, konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát hagyjuk pihenni. Végül egy teflon serpenyőt jól átforrósítunk, és közepes hőfokon fedővel letakarva   főzzük a tiglust  4-5 percig mindkét oldalát ,  (félidőben meg fordítjuk őket ) 


















        Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.









Nincsenek megjegyzések: