A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. szeptember 11., kedd

Juhtúróval töltőtt burgonyás gombóc




Sztrapacska gombóc formában, mangalica szalonna pörccel és tejföllel a tetején. 

Hozzávalók:

7 db közepes burgonya, 
2 csipet só,
1 db tojás,
kb 15 dkg  rétes liszt,

Töltelék:
1 csomag brindza
1 db főtt burgonya, lereszelve,
2 ek pirított hagyma

Tetejére:

15 dkg füstölt szalonna ( nálam mangalica) kockára vágva serpenyőben kisütni

tejföl





Burgonyát héjában  megfőzzük, megszabadítjuk a héjától, lereszeljük, vagy burgonyanyomon átnyomjuk.  Ebből 1 szem főtt burgonyát, átnyomva vagy reszelve hozzáadjuk a juhtúróhoz a pirított hagymával együtt és összekeverjük.
A 6 db reszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, sót  és a tojást, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk a tésztát,ne ragadjon. Ha kell kicsit alálisztezünk. Lisztezett deszkán rudat formázunk, kb 1 cm -es darabokra vágjuk. Ujjal kicsit ellapítjuk, megtöltjük a juhtúróval, golyókat formázunk belőle. Egy fazékban vizet forralunk, és kifőzzük a gombócokat, mikor már  feljöttek a tetejére kiszedjük egy tálba, leöntjük a szalonna zsírjával, majd tejföllel és pörcökkel megrakjuk a tetejét. Vágott snidlinggel megszórjuk.












            Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések: