A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. június 7., csütörtök

Hizott libamáj sütve



 Ami saját zsírjában sült, és  egy street food szendvicsben végezte.Nagycsarnokban sikerült kapnom hízott libamájat féláron, ami nem egy egész máj , hanem  kisebb nagyobb darabokból áll , 1 kg-os kiszerelésben kapható. A kisebb darabokat pástétomnak készítettem el, a nagyobb darabokat egy serpenyőbe tettem és magas hőfokon 3-4 perc alatt szép pirosra sütöttem.Zsiradék nem kell alá, éppen elég  ami kisül a májból. ( a zsírját pedig friss kenyérrel kitunkolni valami mennyei) Most a péksüteményeket készen vettem hozzá,(Lipóti pékségben) de receptje
itt
saláta, majonéz, lila-hagyma, stb amit éppen kívánunk megrakjuk a félbevágott péksüteményeket vele,  végül a kisült libamáj szeletekkel   . Brutál finom, mi nagyon szeretjük.








2 megjegyzés:

Elisabeth Foodandthrift írta...

Kedves Böbe, mivel hogy ujra vissza jötte, a blogomra, az uj Blogger Google + nem engedi használni a blog listát, de észre vettem a régi programon hogy követhesselek, és megláttam a finom libamájat meg azokat a gyönyörü kifliket is a receptekkel együtt! Puszillak

Böbe írta...

Aranyos vagy Elisabeth, puszillak.