A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. január 5., péntek

Tom yum fűszeres forró thai csirkeleves



Ahogyan mi szeretjük.

 De készülhet még  garnélarákkal is aki szereti.

Hozzávalók:

 30 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, 1 nagy db kápia paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál thai citromfű, 2 db thai csili, 2 dkg galangál gyökér, 3 db kaffir lime levél,2 db paradicsom, 3 szál újhagyma,kb 1 cm gyömbér reszelve, 8 db shiikate gomba ( ha szárított gombát használunk előtte áztassuk be forró vízbe 1 órát, majd szeleteljük fel)   7 dl csirke vagy zöldség alaplé, 2 ek halszósz, 2 ek szójaszósz, kókusztej ízlés szerint, 2 ek kókuszzsír vagy olaj, csokor korianderlevél, 3-4 evőkanál tom yum fűszeres levespaszta,(tartósítószer mentest használtam)




Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a megtisztított zöldségeket vékonyra felszeleteljük.
Forró olajon a csirkemell csíkokat megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a zöldségeket és  átforgatjuk. Felöntjük az alaplével,( sima vízzel is lehet, de alaplével finomabb)    levespasztát is belekeverjük, kb 25 perc alatt készre főzzük.  végén ízlés szerint kókusztejet öntünk hozzá. Rizstésztával  és lime citromszelettel tálaltam.  Rizstésztát  apróra törjük,és forró vízben áztatjuk kb 10 percig, majd leszűrjük.





Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: