A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. szeptember 28., csütörtök

Krémes spárgaragu- füstőlt szűzérmével



Igaz, hogy ez az étel még nyár elején készült kis-konyhámban a spárga szezon idején, de most télen konzervből is készíthetjük. Hirtelen vezérelt ötletként kreáltam  össze ezt a finomságot. Oldalborda ugyan nem egy spárgaevő fan, de a füstölt szűzérmével és szalonnával annyira  megbolondítottam az étel karakterét, hogy úgy ette mint akit több napja éheztetnek.😃 Na jó, velem egyetemben ,csak a mennyiségekben tértünk el egymástól. Tehát a konklúzió, ebben a változatban a spárgát nem kultiváló családtagokkal is megtudjuk etetni.Ugye a spárga jótékony hatásáról meg mindenki hallott már.


Hozzávalók:

30 dkg spárga, 10 dkg házi húsos füstölt szalonna,  10 szelet füstölt szűzérme, 1,5 dl tejszín, só,(de csak ha szükséges, hiszen a füstölt húsból kisül) bors, aprított petrezselyem, kevés vaj. 1 csomag tészta tetszőleges fajta,, nálam most spagetti. ízlés szerinti mennyiségű chedar sajt akár reszelve, ha meg szeletelt akkor tépkedve mint most nálam.



 


A tésztát kifőzzük, lobogó  sós vízben fog keményre. Serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát  és a szeletelt füstölt szűzérmét kisütjük . Spárgát meghámozzuk félujjnyi darabokra vágjuk, kevés vajon saját levében megpároljuk, majd hozzá keverjük a kisült füstölt szalonnás szűzérméhez. Tejszínt és a sajtot  hozzáadjuk ,fűszerezzük és összeforraljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. És már tálalhatjuk is.









         Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek

Nincsenek megjegyzések: