A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2017. június 19., hétfő
Levendula szörp
Egy kis hazai Provence.Hétvégén egy csodálatos levendula ültetvényen jártunk, de erről bővebben a következő blogbejegyzésben olvashattok majd. Viszont a szedett termés egy kis részéből mennyei szörpöt készítettem.Íme a recept hozzávalói.
4 bögre cukor,ebből 1 bögrényit karamellizáltam, 4 bögre víz, 6 db kezeletlen héjú citrom, héja reszelve,vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, 1 bögre levendulavirág.
Elkészítése: 1 bögrényi cukrot karamellizáltam, majd felöntöttem vízzel és hozzáadva a maradék cukrot, reszelt citromhéjat szirupot főztem. A tűzhelyről levéve hozzáadtam a levendulavirágot és a citromok kifacsart levét, majd 3 óra hosszat állni hagytam. De akár 1 éjszakát is állni hagyhatjuk. Végül leszűrtem, forraltam rajta egyet, tisztára mosott üvegekbe töltöttem, és ment a száraz-dunsztba. Ha csak nyári fogyasztásra akarjátok, akkor nem fontos a dunsztolás, hűtőben tartva el áll jó pár hétig is. Nagyon finom, a nagy kánikulában egy igazán frissítő finomság, amiben a levendula jótékony hatását is élvezhetjük.
De készíthettek egy finom fagylaltot is levendulából. Levendulás fagylalt
Egészségetekre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése