A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. május 19., hétfő

Kakaós- csigák. Csodatésztából./ hűtőben kelesztett/



Szeretjük a kelt tésztaféléket nagyon, habár mi most rossz barátságban vagyunk egymással  így bikini szezon előtt-:)) De ezt a fantasztikus '' csodatésztát '' Ki kellett próbálnom, Vicuskánál akadtam rá a receptjére itt amit köszönök szépen Neki. A tésztája nagyon finom, nem száraz, és meg egy szuper előny, hogy a tészta akár egy éjszakát is a hűtőben aludhat. Reggel csak formázzuk,   megsütjük,  azután mind megesszük:))


Hozzávalók: 250 g aludttej, ( kefir, vagy joghurt ) 2 tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 1 kk só, 6 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt.


Elkészítése: A tojást + a cukrot + sót, kikeverjük, majd a tejfölt és a vajat is hozzáadjuk. Mehet hozzá  a liszt + élesztő, bedagasztjuk míg a tészta elválik az edény falától. A bedagasztott tésztát kizsírozott mély tálba tesszük, és a hűtőbe tesszük minimum 3 óra hosszra,de akár másnap is süthetjük.



Formázása tetszés szerint, nálunk szívek és csigák készültek.Szívekhez a tésztából egy kis öklömnyi darabkát lecsípünk  oválisra kinyújtjuk, kb 20 cm hosszra,megszórjuk porcukorral kevert kakaóval/ holland/ feltekerjük  a tésztát, egy kicsit sodrunk még rajta finoman,  közepén végigvágjuk de úgy, hogy  kb 1 cm maradjon meg a végén.   Két tésztavéget megfogjuk és befelé tekerjük, hogy szív alakot kapjunk. Csigákhoz a tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk szintén kakaós cukorral, de nutellával is lehet, / mennyei/ és  feltekerjük, tetszőleges vastagságú darabokra vágjuk. Kézzel kerekre formázzuk,  majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.


13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Formázás után nincs kelesztésre szükség?

Névtelen írta...

Gondolom, lehet ebből túrós táskát is sütni, ugye?Próbáltad már?
Marika

Böbe írta...

Csak még a sütő bemelegedett annyit hagytam újra kelni.

Marika! Persze, hogy lehet, túrósat, lekvárosat, stb. Sőt még pizzának is remek.

Névtelen írta...

De jó, köszi!!!

Csigabige írta...

Csodaszépek lettek! Kenterbe veri a boltit is! :)

Névtelen írta...

Az élesztőt nem kell futtani?

Böbe írta...

Csigabige, köszönöm szépen!:))




Nem, nem kell az élesztőt külön futtatni. Rámorzsoljuk a lisztre,vagy ha szárított hozzákeverjük.

Böbe írta...

Csigabige, köszönöm szépen!:))




Nem, nem kell az élesztőt külön futtatni. Rámorzsoljuk a lisztre,vagy ha szárított hozzákeverjük.

Vicuska írta...

Örülök annak, hogy sikere van a csodatésztának, nálam a héten készült egy adag, abból kétnaponta egy-egy finomság, közben dobozban légmentesen lezárva állt a maradék tészta a hűtőben- diós tekercs, almával töltött "pirozski" fánk olajban sütve és az 5. napon pizza. Imádok vele dolgozni! :) Kiveszem a hűtőből a tésztát és fél óra múlva sütöm is a finomságokat :)

Böbe írta...

Vicuska, nálunk is nagyon bejött.Imádok vele dolgozni,Tegnap túrós bukták készültek, kemencében sütve. Hát leírni nem tudom a finomságát!:))

Vicuska írta...

Ez az álmom, egy kemence! Remélem, én is sütögethetek egyszer benne, majd jövök Hozzád Böbe tanácsért (vagy addig kalácsért?)

Elisabeth írta...

Bobe, mar regen jartam nalad, es te is nalam, nem is vagyok most egy honapig otthon. A lanyomeknal vagyok egy honapig a ket kis kutyusra vigyazni, mig el van a csalad olaszban vakaciozni!

Hat ez bizony egy csoda teszta, az biztos, es gyonyoruen sikerult a kakaos csigak. Imadom, nagyon, de nagyon finom es kivanatos!
Puszillak

Vanilin írta...

Ezt a csodatésztát én is kipróbálom. :)