A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. április 3., csütörtök

NyuszikalácsNagyon szeretjük a húsvéti  sonkát kaláccsal enni :))) gondolom ezzel sokan vagyunk így.  Ugyan ez a kép  a nyuszikalácsról tavalyi, de lassan aktuális lesz az idén is az elkészítése.  Süssétek meg  a család apraja, nagyja örömére. Készültet akár édes  vagy sós kalácstésztából  Fonott kalács , de akár  egy jó Sós kifli, (sóssan jó ropogósan) receptjéből is, vagy akár mind a kettőből.


Elkészítése: A megkelt tésztát deszkára borítjuk, tetszőleges darabokat lecsípünk belőle ( kis maroknyit) majd kisodorjuk kb 20-30 cm rúddá. Ülőnyuszit spirál alakban feltekerjük, farkincának és a fülének  a tésztából egy pici darabot lecsípünk  formára igazítva pici vízzel megkenve hozzá tapasztjuk. Álló nyuszit szintén rúddá sodorjuk,nyusziformára tekerjük, és farkincának szintén egy kis tésztából gömbölyített gombócot teszünk. 
Kellemes húsvéti készülődést kívánok mindenkinek.2 megjegyzés:

Elisabeth Pregadio írta...

Kedves Böbe, de nagyon aranyos nyuszi kalácskákat sütöttél. Nagyon kreativ, és sok örömet hozna a kis unokáimnak. Megmentem a jó kis receptet, és leforditom a lányomnak...ő a kenyér sütő, és finom kalácsokat süt ő is!
Puszillak

Rosita Vargas írta...

Deliciosa y tentador dulce se ve muy lindoa me encanta,abrazos