A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. szeptember 4., szerda

Ensaimades, spanyol briós



Itt van az Ősz, itt van újra....! Vele együtt a suli-ovi kezdés  is. És, hogy ne éhgyomorral induljon  a nap, kicsiknek és  nagyoknak egyaránt, , készítsetek egy brutál finom brióst útravalónak. A tésztája légiesen könnyű, még másnapra is puha , laza marad! ( már ha marad!) Receptje Jádétól ,itt  amit köszönök szépen neki.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2, 2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 ek olívaolaj. + a kenéshez 15 dkg vaj, 

Elkészítése: Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd bedagasztjuk a tésztát. Duplájára hagyjuk kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 10 felé vesszük. Cipókat formázunk belőle,  letakarva 1/2 órát pihentetjük. Egyenként  20 x 30-as ovális alakra kinyújtjuk, kenhető, puha vajjal lekenjük, szorosan  feltekerjük, bal kezünkkel fogjuk az egyik végét kicsit megemelve, és köré tekerjük a tésztarúd többi részét, a végét alá csúsztatjuk finoman.



 Sütőpapírral bélet tepsire tesszük, vajjal lekenjük, és 20 percet pihentetjük itt is a tésztát. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 percig sütjük. 

 Mikor már langyosra hűlt , porcukorral meghintjük a tetejét.

         Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Én is, én is kérek:) Csodaszépek:)

Elisabeth írta...

Könnyü mint a pehely és mennyei finomak a briósok. Jajj de megkivántam megint. Nem tudom megkülömböztetni a francia brióst a spanyoltol. Én a francia brióst szoktam sütni, de ritkán! Puszillak

Hankka írta...

Nagyon szépek lettek, és biztosan finomak is! :)

HajniZoli írta...

Nagyon szépek! Csak fonott brióst sütöttem eddig, a csavart még várat magára, de nem sokáig:-)