A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 29., csütörtök

Narancsos sütőtök ital.

 Saját termesztésű Japán hokkaido tökből készült. Telis- tele vitaminnal, tartósítószer nélkül.  Hanna babánk születésnapi zsúrjára, de nem csak gyerekeknek! Lassan már a piacokon is megjelenik ez a gyönyörűséges narancs színben pompázó vitamin bomba, érdemes betankolni belőle, mert isteni finom, sütve, főzve, vagy akár  Sütőtökös chutney-nek készitve.


kb 3 l rostos sütőtök italhoz. 

1 kg sütőtök (tisztítva, kockára vágva,)  1 szál sárgarépa,( pucolva, karikára vágva) 1 db alma, pucolva, kockázva) 2 db banán,( karikára vágva( 1,5 dl víz, csipet fahéj, egy darabka friss gyömbér reszelve, 1 kg narancs leve facsarva,( vagy 1 l hohes C ) 5 ek méz,( vagy ízlés szerint) A narancslé és a méz  kivételével, az összes hozzávalót odatesszük főzni, kb 1/2 -óra. Botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a narancslevet , mézet, forralunk egyet rajta, üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk, mivel nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, 2 héten belül ideális elfogyasztani. De úgy sem tart ki addig -:)))))
          Sok sikert hozzá mindenkinek.

6 megjegyzés:

Kati írta...

Elméletileg nekem is kell teremjen ilyen tök:) Guszta kis itóka:)

krinsz írta...

Szerintem ha forrón üvegekbe töltöd és kidunsztolod eláll.

krinsz írta...

Felül kell bírálnom magam:), most látom, hogy a narancs és méz nincs hőkezelve, így tényleg nem áll el. Ellenben, ha a tököt és répát megfőzöd és üvegbe teszed és kidunsztolod, a többit bármikor frissen hozzáadhatod.

HajniZoli írta...

Tetszik a sütőtökkel ez az itóka. Így legalább a gyerekek megkapják az üdítőt is és a vitaminadagot is egyben:-)

Elisabeth írta...

Nem tudom mi történt...hagytam kommentot, de nem ment át. Most megint megpróbálom.

Gyönyörü és egészséges italkát készitettél, micsoda finom lehet le hütve! Tényleg sok vitamin van benne, ami nagyon fontos a gyerekeknek. Puszillak

Juditka írta...

A narancsot szeretem, a sütőtököt imádom és így együtt igazán finom, friss itóka lehet.