A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 26., hétfő

Sült kápia paprika-saláta



  
Ami egy igazi áldás a konyhánkban télen , becsempésszük vele a nyár izét ! Készíthetünk belőle salátát, de nagyon jó ízt ad az ételnek is, akár spagettiszószba keverve, pizzára, stb. A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, hegyes késsel megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz távozni tudjon,( fel ne robbanjon). Grillen, vagy a sütőben rácsra téve, addig sütjük amíg a héja felpúposodik és egy kis fekete szint kap. Rögtön egy zacskóba, vagy egy jól záródó edénybe tesszük, saját gőzében hagyjuk a paprikát kb 10 percig, majd könnyedén lehúzzuk a héját. Kiszedjük a csumáját , de közben ügyeljünk, hogy az értékes levet felfogjuk, ne vesszen kárba.


Általában  fagyasztani szoktam, és onnan veszek mindig éppen annyit elő , amennyit felhasználni szeretnék. De kis üvegekbe is tehetjük, olívaolajjal felöntve, aprított fokhagymával keverve. Salátának amihez cukros ecetes levet készítek, pici sóval, és darabolt fokhagymával, tetejét meglocsolva kevés olívaolajjal.. Hmmm hát valami isteni:-))) Ki ne hagyjátok.


                                                
                                                    Sok sikert hozzá.

3 megjegyzés:

martinelli írta...

Ez nálunk nagy kedvenc!

Lilla Seffer írta...

De jó!

Marka írta...

Pénteken ez is elkészül a konyhámban, mert mi is nagyon szeretjük!